Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ - Πρόταση του συναδέλφου Σπ. Παπακωνσταντίνου στο Γ.Σ. και την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για τα 176€

Στο πλαίσιο των επαφών και ενημερώσεων που γίνανε σε συνδικαλιστικά στελέχη της αριστεράς από την «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ», για το θέμα των αναδρομικών που αφορούν στα 176€ και την σύσκεψη της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου στις 10 Απριλίου, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, συνάδελφος Σπύρος Παπακωνσταντίνου, έθεσε το θέμα της κινητοποίησης για την υπόθεση, στην Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.


ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Συνάδελφοι
Σας στέλνω την επιστολή που έφτασε στα χέρια μου του συναδέλφου συνδικαλιστή από το ΤΕΕ. Νομίζω ότι αξίζει προσοχής και ανάλογης παρέμβασης από τη Συνομοσπονδία.

Επειδή έχουμε πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή μας πρέπει να δράσουμε άμεσα. Διαφορετικά ακόμη και θετικές για τους εργαζόμενους δικαστικές αποφάσεις κινδυνεύουν να γυρίσουν μπούμεραγκ.

Διευκρινίζω προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι τάσσομαι πάντοτε υπέρ των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

Παρ΄ όλα αυτά δεν πρέπει ν’ αφήσουμε στην παρούσα φάση την κυβέρνηση να ενταφιάσει τη συγκεκριμένη διεκδίκηση.

Γνώμη μου είναι να καλέσουμε σε μαζική παράσταση στον Άρειο Πάγο στο πλαίσιο απεργιακής κινητοποίησης κατά την εκδίκαση στην ολομέλεια την Πέμπτη 10 Απρίλη.

Συναδελφικά

Σπύρος Παπακωνσταντίνου
Γενικός Σύμβουλος



Η επιστολή που απευθύνθηκε στον συνάδελφο Σπύρο Παπακωνσταντίνου:


                    
Σύντροφε Σπύρο καλημέρα,
σε συνέχεια της προφορικής επικοινωνίας που είχαμε σήμερα (4/4/2014), θα ήθελα να θέσω και γραπτά το ζήτημα, που κατά την άποψή μου πρέπει να γίνει κεντρικό θέμα για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο (μόνιμους & αορίστου) αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και σημαντικό πολιτικό ζήτημα.
Το θέμα αφορά στην υπόθεση των αναδρομικών των 176€, τα οποία μέχρι τώρα τα δικαστήρια επιδίκαζαν στους εργαζόμενους με βάση τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Επιδικάζονταν, δηλαδή, σε όλους τους συναδέλφους, που εντάσσονταν στο ενιαίο μισθολόγιο και αυτό ήταν και το μοναδικό κριτήριο.

Με την απόφαση 2233/2013 του Β1 Τμήματος του Αρείου Πάγου το θέμα αυτό παραπέμφθηκε στην Πλήρη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, η οποία θα συσκεφθεί σύμφωνα με ενημέρωση από τη δικηγόρο μας στις 10 Απριλίου.

Αυτή ήταν και η τύχη του αιτήματος αναίρεσης που έγινε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας στην εφετειακή απόφαση που δικαίωνε τους εργαζόμενους στο θέμα αυτό, όπως και μια σειρά άλλες ανάλογες αποφάσεις από την ημερομηνία που βγήκε η απόφαση 2233/2013 στις 10 Οκτώβρη του 2013 και μετά.

Στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας οι εργαζόμενοι αγωνίστηκαν να πάρουν τα χρήματα, που τους επιδίκαζε η τελεσίδικη δικαστική απόφαση ενάντια στη διοίκηση του, αλλά και σε αντιπαράθεση με συνδικαλιστικές αντιλήψεις που θεωρούσαν πως στο ζήτημα αυτό θα πρέπει οι εργαζόμενοι να δείξουν κατανόηση για τις «δυσκολίες» που έχει ο φορέας μας λόγω της οικονομικής κρίσης.

Αυτό κατά την άποψή μου αποτελεί και το σημείο που πολιτικοποιεί ένα σοβαρότατο οικονομικό ζήτημα των εργαζόμενων στο δημόσιο. Δηλαδή από ποια σκοπιά βλέπουμε τα ζητήματα που αφορούν στα αιτήματα των εργαζόμενων στο δημόσιο. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας πάρουν χρήματα που κερδήθηκαν με αγώνες και ήδη τα έχουν πάρει χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και θεμελιώνονται σε αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Πολύ δε περισσότερο όταν υπάρχει ενδεχόμενο, με μια αρνητική απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου,  να ζητηθεί η επιστροφή των χρημάτων από όσους τα έχουν ήδη πάρει!

Είναι καθαρό πως αν στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ληφθεί αρνητική απόφαση τότε θα έχουν χαθεί οριστικά τα αναδρομικά για όσους τα έχουν κερδίσει ακόμη και με εφετειακή απόφαση και θα κλείσει οριστικά το θέμα για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων μονίμων και αορίστου χρόνου.

Η πρότασή μου είναι να τεθεί το ζήτημα στα αρμόδια όργανα της ΑΔΕΔΥ, να ενημερωθούν οι συνάδελφοί μας στο δημόσιο και να ληφθούν αποφάσεις για απεργία ή τουλάχιστον στάση εργασίας τη μέρα και ώρα που θα γίνει η σύσκεψη του Αρείου Πάγου στις 10 Απριλίου. Επίσης νομίζω πως πρέπει να ενταχθεί στο πλαίσιο των αιτημάτων για την απεργία στις 9 Απριλίου.

συντροφικά
για την Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ

Αβραμίδης Κώστας


Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζόμενων ΤΕΕ