Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση για τις εκλογές στο Σύλλογο Εργαζόμενων στο ΤΕΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Της Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζόμενων στο ΤΕΕ

 

Μπροστά στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ και για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ τα συνδικαλιστικά σχήματα της αριστεράς "Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ" και "Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στο ΤΕΕ" αποφάσισαν να κατέβουν στις εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο.

Η απόφαση αυτή είναι καρπός της κοινής συνδικαλιστικής πορείας και κοινής στάσης στο Δ.Σ. και τις Γενικές συνελεύσεις όλο το προηγούμενο διάστημα.  

Η ενωτική πρόταση απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους στο ΤΕΕ. Στοχεύουμε στη συσπείρωση όλων σε ένα πρωτοβάθμιο Σύλλογο Εργαζομένων ανεξάρτητο από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και την εργοδοσία. 

  • Απευθυνόμαστε σε όσους πιστεύουν πως ο Σύλλογός μας πρέπει να παλέψει για την κατάργηση των μνημονίων και την ακύρωση των αντιλαϊκών μέτρων.
  • Σε όλους τους εργαζόμενους που πιστεύουν πως μόνο στις συλλογικές διαδικασίες, στις Γενικές Συνελεύσεις και στην ενότητα των εργαζομένων υπάρχει διέξοδος.
  • Σε όσους έχουν κουραστεί από τις 24ωρες άσφαιρες ντουφεκιές του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που μας οδήγησαν σε αλλεπάλληλες ήττες.
  • Σε όσους πιστεύουν στον κοινό αγώνα μαζί με όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για την ακύρωση των αντεργατικών πολιτικών για τη διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους που συνθλίβει το λαό και τη χώρα.
  • Σε όσους πιστεύουν σε μια άλλη Ευρώπη που θα έχει στο κέντρο της τον εργαζόμενο και όχι τα κέρδη των τραπεζών και του κεφαλαίου. 

Απευθυνόμαστε τέλος σε όσους πίστεψαν και εναπόθεσαν την ελπίδα στην  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, σε αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και προδοθήκαν για να παλέψουμε όλοι μαζί για την ανατροπή αυτής της άθλιας πολιτικής κατάστασης, παλιών και νέων μνημονίων. 

Καλούμε τους συναδέλφους μας στο ΤΕΕ να παλέψουμε για άμεση χρηματοδότηση του ΤΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για την κατάργηση της ελαστικής εργασίας στο ΤΕΕ και την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας με μετατροπή των συμβάσεων αορίστου χρόνου σε μόνιμες οργανικές θέσεις. Τους καλούμε να ανατρέψουν τα σχέδια Διοίκησης και της απερχόμενης πλειοψηφίας του Δ.Σ. για μείωση των οργανικών θέσεων μέσα από το οργανόγραμμα που απεργάζονται. Να αγωνιστούμε για ένα ΤΕΕ που θα ανακουφίζει και θα υποστηρίζει το χειμασμένο από την κρίση μηχανικό. Να παλέψουμε για την ακύρωση της “νέας” αξιολόγησης στο δημόσιο που νομοθετεί τη αλληλοεξόντωση. 

Να αγωνιστούμε για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στο χώρο μας που θα ρυθμίζει ειδικότερα θέματα και θα αναβαθμίζει τις εργασιακές σχέσεις προς όφελος των εργαζομένων αλλά και για Συλλογική Σύμβαση στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ για το σύνολο των εργαζόμενων του Υπουργείου.  

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΤΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.