Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζόμενων στο ΤΕΕ

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζόμενων στο ΤΕΕ

(πλειοψήφισε κοινή πρόταση Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζόμενων στο ΤΕΕ
& Αριστερής Πρωτοβουλίας 
Εργαζόμενων στο ΤΕΕ


Η συνέλευση των εργαζόμενων στο ΤΕΕ στις 12 Νοεμβρίου διαπιστώνει:
Η κοινωνική και οικονομική κατάρρευση αποτελεί τον παρονομαστή στις εξελίξεις στο δημόσιο.

Η πλήρης αποτυχία της πολιτικής της συγκυβέρνησης, επιταχύνει την καταστροφή, με την δημόσια υγεία και παιδεία να έχουν ουσιαστικά καταργηθεί. Η κυβέρνηση ενώ διαφημίζει «επιτυχίες» από την άλλη παίρνει δυσβάστακτα μέτρα απολύσεων και υπερφορολόγησης των εργαζομένων.

- Η αξιολόγηση
Η πολιτική του διαίρει και βασίλευε πάει χέρι χέρι με την πολιτική των μνημονίων. Η επίθεση στο δημόσιο τομέα και τους δημόσιους υπαλλήλους, οι μειώσεις μισθών, η περικοπή επιδομάτων και κατακτήσεων  συνοδεύτηκε από την συκοφάντηση των εργαζόμενων στο δημόσιο. Με την αξιολόγηση, αυτή η κατάσταση παίρνει διαστάσεις κανιβαλισμού. Η απόρριψη του κανιβαλισμού με μαζικό και αποφασιστικό τρόπο από τους εργαζόμενους στο δημόσιο, έφερε και θα φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση αλλά και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.

- Η κατάσταση στο ΤΕΕ
Μετά την κατάργηση της χρηματοδότησης μας (πόρος 2% ), το ζήτημα της βιωσιμότητάς του ΤΕΕ προβάλλει επιτακτικά. Η κυβερνητική πολιτική να μην ενταχθεί στον κρατικό προϋπολογισμό και η συμμόρφωση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ με αυτές τις εντολές, οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση του. Η ιδιωτικοποίηση υλοποιείται με τα προγράμματα ΕΣΠΑ στα οποία εντάσσεται το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων. Οι λογαριασμοί που δεν πληρώνονται και οι ελλείψεις σε βασικά είδη υγιεινής (χειροπετσέτες, σαπούνι, χαρτιά υγείας) είναι εικόνα χρεοκοπίας.

- Εργασιακές σχέσεις – καθεστώς αυθαιρεσίας
Οι εργασιακές σχέσεις και στο ΤΕΕ μεταβάλλονται σε βάρος των εργαζομένων. Η απουσία οργανωμένης συλλογικής αντίδρασης, επιτρέπει σε ορισμένους προϊσταμένους προχωρούν σε μέτρα χρονομέτρησης των υφισταμένων τους είτε να μετακινούν άλλους σε ακατάλληλους χώρους. Το σοβαρότατο ζήτημα που αφορά στην αυθαίρετη και παράνομη τοποθέτηση της συναδέλφου από το Βόλο στη Λάρισα, με συνέπεια να διανύει καθημερινά 120 χιλιόμετρα και να δαπανά πάνω από δεκατρείς ώρες καθημερινά στο δρόμο όπως επίσης σχεδόν 300€ μηνιαία σε εισιτήρια, παραμένει άλυτο. Ανοιχτό παραμένει και το θέμα των συνθηκών εργασίας των εργαζόμενων στο parking του ΤΕΕ.

- Παράταση του εργάσιμου χρόνου & νέες μειώσεις μισθών
Αφού μείωσαν τις αποδοχές μας στο δημόσιο και εξαφάνισαν δύο ολόκληρους μισθούς (13ο & 14ο) και επιδόματα, σχεδιάζουν παράταση του εργάσιμου χρόνου σε 9 ώρες.  Οι υπερωρίες συνδεδεμένες με πραγματική παράταση του εργάσιμου χρόνου είναι απαράδεκτες. Σε μια χώρα με 2.000.000 ανέργους η παράταση του χρόνου εργασίας είτε με αύξηση του ωραρίου, όπως έγινε στο δημόσιο, είτε με υπερωρίες, είναι πρόκληση. Διεκδικούμε μείωση του χρόνου εργασίας και προσλήψεις ανέργων για την κάλυψη των αναγκών του ΤΕΕ για την μείωση της ανεργίας. Απαιτούμε αυξήσεις στους μισθούς στο ύψος των αναγκών μας και απαγόρευση της παράτασης του εργάσιμου χρόνου έστω και για ένα λεπτό.

Συνάδελφοι η διέξοδος από αυτή την ζοφερή κατάσταση βρίσκεται στην ενότητά μας και στον αγώνα. Στην ανυποχώρητη στάση μας απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία στο χώρο μας αλλά και στον κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων για την πολιτική ανατροπή, την ακύρωση των δανειακών συμβάσεων κ μνημονίων, την μονομερή διαγραφή του χρέους τη σύγκρουση με ΕΕ κ ευρώ, την εθνικοποίηση των τραπεζών κ επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
Αποφασίζουμε την οργάνωση ημερίδας με θέμα: «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και του δημόσιου χρέους στις εργασιακές σχέσεις».
Αποφασίζουμε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 27 Νοέμβρη με αιτήματα:

  • Να ακυρωθεί η αξιολόγηση. Να καταργηθεί ο 4250/14
  • Να απαγορευτούν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
  • Να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά οι απολυμένοι
  • Να καταργηθούν τα μνημόνια, να διαγραφεί το χρέος
  • Διαγραφή των χρεών των εργαζομένων και ανέργων για πρώτη κατοικία - Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των χαρατσιών. 
  • Ένταξη του ΤΕΕ στον κρατικό προϋπολογισμό και κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του από το δημόσιο
  • Μείωση του χρόνου εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς


Ζητάμε από την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ και τον Πρόεδρό της:
  • Να πάψει να απαξιώνει το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ να συναντηθεί μαζί του και να συζητήσει τα προβλήματα των εργαζόμενων
  • Να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τα οικονομικά του ΤΕΕ
  • Να ακυρωθεί η παράνομη τοποθέτηση της συναδέλφου Ε. Χ. στη Λάρισα.
  • Να προσληφθεί από το ΤΕΕ γιατρός εργασίας και τεχνικός ασφαλείας
  • Να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις
  • Να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία στους εργαζόμενους στο parking
  • Να υπάρχουν είδη καθαριότητας και καθαρισμού

Πρακτικό Συνέλευσης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.