Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Οι εργαζόμενοι του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας μαγειρεύουν για τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών

Η αλληλεγγύη όπλο των εργαζόμενων!
Οι εργαζόμενοι του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας μαγειρεύουν για τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών



Την Τρίτη 24 Ιουνίου, εργαζόμενες και εργαζόμενοι του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, μαγείρεψαν για τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, για τους απολυμένους σχολικούς φύλακες και για τους απολυμένους καθηγητές που κατασκήνωσαν στο Κέντρο Αγώνα, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην οδό Καραγεώργη Σερβίας.

Τα φαγητά φτιαγμένα με αγάπη και φροντίδα, δώσανε χαρά στις εργαζόμενες καθαρίστριες που καλωσόρισαν και χαιρέτισαν την αλληλεγγύη των συναδέλφων τους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Από την άλλη οι εργαζόμενοι του Τεχνικού Επιμελητηρίου που συμμετείχαν, κάνανε πράξη την αλληλεγγύη στις συναδέλφισσες που βρίσκονται για 10 μήνες στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

Οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, εδώ και δύο μήνες σχεδόν έχουν κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο απαιτώντας την ακύρωση της απόλυσής τους. Παλεύουν ενάντια στην συγκυβέρνηση η οποία καταπατά κάθε εργατικό δικαίωμα, πετάει στα σκουπίδια ακόμη και δικαστικές αποφάσεις που δεν την βολεύουν. Έτσι στην απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εφαρμοστεί η πρωτόδικη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τις καθαρίστριες, το δημόσιο συμφέρον ταυτίζεται με τις απολύσεις των εργαζόμενων! Διακηρύττει η απόφαση που εκδόθηκε από το ανώτατο δικαστήριο με σαφήνεια: κανένας νόμος γραπτός ή άγραφος ούτε το δικαίωμα στην εργασία ούτε το δικαίωμα στην ζωή δεν είναι πάνω από τα μνημόνια και την τρόικα.

Κι όμως. Οι απολυμένες καθαρίστριες ενάντια στις εντολές της τρόικας και τις ταξικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου, με υποδειγματικό τρόπο συνεχίζουν και περιφρουρούν την διαμαρτυρία τους έξω από το Υπουργείο Οικονομικών όλο το 24ωρο. Διδάσκοντας όλους μας με την ικανότητά τους να οργανώνουν τον αγώνα τους. Δείχνουν πως μπορούμε οι εργαζόμενοι να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Με την συνέχεια του αγώνα σε κυβέρνηση και τρόικα δηλώνουν, πως καμιά δικαστική απόφαση και κανένα μνημόνιο δεν είναι πάνω από το δικαίωμα στην δουλειά και το ψωμί των παιδιών τους.


Στα δουλεμένα χέρια και στα χαμογελαστά πρόσωπα τους, καθρεφτίζεται μια κοινωνία χωρίς άνεργους και απολυμένους, χωρίς τρόικες και μνημόνια, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.