Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η σύσκεψη της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναβλήθηκε επ’ αόριστο

Η σύσκεψη της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναβλήθηκε επ’  αόριστο

Συνάδελφοι, σήμερα (10 Απριλίου) επρόκειτο να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά στα αναδρομικά των 176€ στην Πλήρη Ολομέλεια του Άρειου Πάγου*.

Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ δεν θέλησε να ασχοληθεί με την πρόταση του συναδέλφου, μέλους του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ Σπύρου Παπακωνσταντίνου, προς την ΕΕ και το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ που ζητούσε:
 «να καλέσουμε σε μαζική παράσταση στον Άρειο Πάγο στο πλαίσιο απεργιακής κινητοποίησης κατά την εκδίκαση στην ολομέλεια την Πέμπτη 10 Απρίλη.».(http://agonistikienotita.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html)

Επίσης στην ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ, την Τρίτη 8 Απριλίου, μετά από πρόταση της «Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζόμενων στο ΤΕΕ», αναφέρονταν:
 «Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζόμενων Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας καλεί τους συναδέλφους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ να καλέσουν σε μαζική παράσταση στον Άρειο Πάγο στο πλαίσιο απεργιακής κινητοποίησης ή στάσης εργασίας, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης αναδρομικών των 176€ στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου την Πέμπτη 10/4/2014». (https://drive.google.com/file/d/0B6Rl54EipgmddGNLS0VUSThDdDg/edit?usp=sharing).

Η  ΕΕ επιτροπή της ΑΔΕΔΥ δεν δέχθηκε ούτε καν στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης στις 9 Απριλίου να το εντάξει. Η αδιαφορία για ψηφισμένα και νομοθετημένα κεκτημένα των εργαζόμενων στο δημόσιο δείχνει την εχθρότητα του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε σημαντικά αιτήματά μας και την στοίχισή του με την κυβέρνηση και την τρόικα. Οι αριστερές παρατάξεις στην ΑΔΕΔΥ, όμως, αν δεν θέλουν να ταυτιστούν στην συνείδηση των εργαζόμενων με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό οφείλουν να πάρουν πρωτοβουλίες, να το αναδείξουν σαν σοβαρό πολιτικό και συνδικαλιστικό ζήτημα αλλά και να καταγγείλουν όσους σιωπούν. Αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνες με την συνδικαλιστική καμαρίλα της ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ.

Το ότι η σύσκεψη της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναβλήθηκε επ’  αόριστο και δεν δόθηκε ρητή ημερομηνία, σημαίνει πως οι πιέσεις της κυβέρνησης για να κλείσει το ζήτημα δεν απέδωσαν μέχρι τώρα. Έτσι, μας δίνεται χρόνος ώστε να αναδειχθεί το θέμα, πολιτικά και συνδικαλιστικά στους εργαζόμενους του δημοσίου και να πάμε με μαζικούς όρους, ανεξάρτητα και από την ΑΔΕΔΥ αν χρειαστεί, σε κινητοποίηση την μέρα της σύσκεψης.

Αυτά σαν μια πρώτη ανάγνωση της απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για αναβολή επ’ αόριστο της συζήτησης για τα αναδρομικά των 176€.


* Στην πλήρη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου παρέπεμψε το Εργατικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου το ζήτημα της καταβολής ή όχι του επιδόματος των 176 ευρώ σε διάφορες κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο τομέα στις 10 Οκτωβρίου του 2013.